Η εταιρεία Cosi e Cosa είναι μια σύγχρονη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της σχεδίασης, κατασκευής και εμπορίας κοσμημάτων από το 1993.

O Αντώνης και ο Γιώργος Μπαλτζής, αδέλφια και ιδιοκτήτες της εταιρείας, αγαπούν και σέβονται την τέχνη του κοσμήματος. Απόφοιτοι των πολύ γνωστών ιταλικών σχολών Arte Orafa και Instituto European di Design, διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία στην κατασκευή και επιδιόρθωση χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων. Την εμπειρία αυτή την απέκτησαν εργαζόμενοι για περισσότερο από πέντε χρόνια σε γνωστούς Ιταλικούς οίκους σχεδίασης και κατασκευής κοσμημάτων όπως το εργαστήριο χρυσοχοΐας Gold Diamond, Fratelli Gallo καθώς και στον οίκο κοσμημάτων Anna Cella με έδρα το Μιλάνο.

Με αποσκευή τις γνώσεις και την πείρα που απέκτησαν στο εξωτερικό, επένδυσαν επιχειρηματικά στην Ελλάδα, δημιουργώντας την εταιρεία Αφοι Μπαλτζή ΟΕ, ένα εργαστήριο χρυσοχοΐας επισκευής και κατασκευής χρυσών κοσμημάτων. Το 2002 δημιουργήθηκε το πρώτο σημείο λιανικής πώλησης χρυσών κοσμημάτων. Το 2007 δραστηριοποιήθηκαν και στο τομέα της λιανικής ασημένιων κοσμημάτων δημιουργώντας ένα σύγχρονο κατάστημα στο κέντρο της Βέροιας. Η διαφοροποίηση των εμπορευμάτων και η υψηλή ποιότητά τους είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση των δραστηριοτήτων τους και στη χονδρική πώληση κοσμημάτων.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης εφαρμόζοντας καινοτόμες στρατηγικές πωλήσεων, marketing καθώς και καμπάνιες προώθησης των προϊόντων της εταιρείας επεκτείνουν για ακόμα μια φορά την επιχειρηματική δραστηριότητα τους, δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.